Anticapitalistas en la Otra

Anticapitalistas en la Sexta es un espacio de discusión y organización política de carácter anticapitalista e internacionalista, que busca enlazar las luchas y fortalecer la unidad de las y los trabajadoras de la Ciudad, el Campo, el Mar y el Aire, y del resto de l@s explotad@s por el sistema capitalista para avanzar en la construcción de un Programa Nacional de Lucha y su Plan de Insurrección. Como segundo propósito buscamos difundir las luchas, denuncias y actividades de los adherentes a La Sexta en el país y el mundo, y también de todos aquellos que que sin ser parte de La Sexta se encuentren abajo y a la izquierda.

contáctanos en: aaoc2010@gmail.com
Video del mes: Palabras del mes: Es preciso no olvidar que en virtud y por efecto de la solidaridad del proletariado, la emancipación del obrero no puede lograrse si no se realiza a la vez la liberación del campesino. De no ser así, la burguesía podría poner estas dos fuerzas, la una frente a la otra, y aprovecharse, por ejemplo, de la ignorancia de los campesinos para combatir y refrenar los justos impulsos de los trabajadores citadinos; del mismo modo que, si el caso se ofrece, podrá utilizar a los obreros poco conscientes y lanzarlos contra sus hermanos del campo. CARTA DE EMILIANO ZAPATA A GENARO AMEZCUA Tlaltizapán, Febrero 14, 1918

Firma en contra de la reactivación del proyecto de despojo en Atenco

sábado, 5 de noviembre de 2011

Recogidas de firmas Edifici 15o

¡¡Hoola!!, les mando la carta de apoyo que está saliendo por parte de entidades y colectivos hacia el Edifici 15o para hacer presión al juez este viernes que empiezan las declaraciones. Arturo, ojalá quiera firmar Edepac y por fa mándenla a todos los que crean que quieran firmar.

Gracias!!

Besos, Elisa

Carta al jutge: Recollida de signatures

A l’atenció del Magistrat Miguel Angel Tabarés Cabezón, titular del Jutjat d’Instrucció nº6 de Barcelona
En aquest temps d’incertesa, en què els drets socials es veuen amenaçats per la crisi global, un dret constitucional com el de l’habitatge no en queda exempt i és considerat una mercaderia. Tanmateix, l’accés a un sostre digne és una necessitat bàsica de les persones.
Des de l’esclat de la crisi no hi ha dia que no es produeixi un desnonament. Sense comptar les que han perdut la seva llar per no poder pagar el lloguer, durant els darrers tres anys prop de 50.000 famílies han estat desnonades a Catalunya. De les 22 ordres que s’executen cada dia a Catalunya, 18 són a Barcelona, una de les províncies més afectades de tot l’Estat.
Cal considerar que aquesta pèrdua massiva de llars es produeix en un país on no falten habitatges. Milers d’habitatges buits estan en mans d’entitats financeres, immobiliàries i grans propietaris que fan valdre el dret a propietat sense cap mena de límit social, esperant el millor moment per tornar a especular amb ells. Alhora, l’Estat espanyol és un dels estats europeus amb menys habitatge públic: l’habitatge en règim de lloguer social no arriba a l’1% del parc total i, recentment, INCASOL ha reconegut que a Catalunya hi ha 3.246 pisos de protecció oficial buits, quan hi ha 45.000 famílies que estan inscrites al registre català d’habitatge protegit (vegeu comunicat de l’oficina de comunicació i premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat, 26/09/2011). En resum, hi ha desenes de milers de pisos buits i de famílies desnonades, però pocs centenars de pisos públics on oferir reallotjament a les famílies més vulnerables que, a més, són gestionats de forma pèssima.
En aquest context social, l’acció de reallotjament de famílies desnonades al que ja es coneix com edifici 15O, ocupat a Nou Barris per milers de manifestants el passat 15 d’octubre, cobra tot el seu sentit.  D’aquesta manera, fer efectiu el dret a l’habitatge donant vida a pisos en mans de la banca que porten anys buits, en aquest cas 5 anys, esdevé una pràctica més que legítima. Evidenciar que hi ha un problema real de conseqüències dramàtiques a través de l’acció col·lectiva ens ajuda a plantar cara a aquesta situació i està sent un detonant per recordar a les institucions públiques que el dret a l’habitatge és un dret constitucional pel que han de vetllar.
Volem una Barcelona lliure de desnonaments per motius econòmics i on l’accés a un sostre digne sigui considerat un dret fonamental. Per tot això, les entitats sotasignants:
1.   Posem de manifest tot el nostre suport a les famílies que estan vivint a l’edifici 15o.
2.   Demanem que no s’acordi el desallotjament de les famílies que hi viuen ja que considerem que cal fer una interpretació del Codi Penal i de la Constitució Espanyola d’acord amb el context de crisi econòmica i d’accés a l’habitatge actual, així com considerar la situació d’estat de necessitat en què es troben les persones desnonades que hi viuen.

Signatures: 
Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració Pública (CATAC)
Col·lectius Assemblearis d’Universitats (CAU)
Col·lectiu de Treballadors Assemblearis (CTA)
Confederació General del Treball (CGT)
Confederació Nacional det Treball – Catalunya (CNT-Catalunya)
Confederació Nacional del Treball- AIT Barcelona  (CNT- AIT) G-64145592
Coordinadora de Treballadors i Treballadores de la Sanitat (CTS)
Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) – G08508186
Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC)
Fundació Desenvolupament Comunitari - G64373608
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
Observatori Drets Econòmics, Socials i Culturals – G61829198
Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) – G65526386
Solidaritat, Desenvolupament i Pau – SODEPAU – G60843299
USTEC·STEs – Sindicat d’Ensenyament
Associació pel Lloguer Públic i Assequible   “Associació 500×20″  -  G65506917
Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista – G58415605
La Ciutat Invisible S.C.C.L - F63851430
Associació Papers i Drets per a Tothom – G64267529
Comisiones de Base (Co.Bas)
Sindicato Ferroviario (SF)
Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Si la teva entitat o associació vol adherir-se a la carta al magistrat donant suport a #edifici15o, contacteu amb nosaltres a edifici15o@gmail.com


Imprimir

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Videos

Loading...

Catálogo de la cooperativa de Muebles Tintero en PDF